SE CAUTĂ VINOVAȚII

0
106

Se caută vinovații în cazul masacrului de la Spitalul din Săpoca, petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. După vizita ministrului Sănătății la unitatea medicală din județul Buzău, s-a declanșat o anchetă amănunțită, menită să scoată la iveală cauzele care au condus la dezastrul de la finele săptămânii. La o primă inspecție, Sorina Pintea a identificat mai multe inadvertențe, iar suspiciunea sa este că agresorul de la Spitalul Săpoca a fost deranjat de prezența altui pacient, care fusese pus în pat cu el. În plus, ministrul Sănătății crede că asistentelor care erau de gardă în noaptea fatidică le-a fost teamă și de aceea au fost lipsite de reacție.
Ministrul Sănătății a explicat că acea secție pe care era internat agresorul nu este o secție cu potențial periculos și nu avea personal de supraveghere. Existau doi muncitori de supraveghere în proximitatea acestei secții, și care au fost chemați în momentul în care asistentele au auzit țipete. Aceștia au alergat după agresor, însă acesta a reușit să ajungă în curtea spitalului, acolo unde a fost prins și imobilizat de către doi polițiști. Însă în tot acest timp, nicio asistentă sau o infirmieră nu au ieșit din încăpere să încerce să îl oprească pe atacator.
Ministrul a precizat că plângerea penală pe care o va face privește tot personalul care era de serviciu în noaptea respectivă, iar acuzația este de neglijență în serviciu prin nerespectarea sarcinilor din fișa postului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ