SE CERE RESETAREA PSD

0
80

După primele rezultatele ale alegerilor pentru președintele României, sunt cerute primele schimbări. Social democrații buzoieni vorbesc despre resetarea partidului pe toate nivelurile, iar pentru următoarele alegeri să fie nominalizați candidați mai bine pregătiți.
La sediul Partidului Social Democrat, atmosferă sobră la ora 21,00, imediat după aflarea rezultatelor exit-poll, dar și rezervată în ceea ce privește scorul la nivelul județului. Senatorul Lucian Romașcanu speră că la vârful PSD se vor lua cele mai bune decizii după o analiză a rezultatelor electoral
La rândul său, Petre Emanoil neagu, președinte executiv al PSD Buzău a vorbit deja despre organizarea unui congres al PSD, în cadrul căruia să se facă analize amănunțite ale activității partidului.
Președintele organizației municipale a PSD Buzău, Constantin Toma a fost mai dur în declarații și consideră că, la nivelul partidului, este nevoie de o resetare pe toate nivelurile.
Un mesaj tranșant a venit și din partea liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Președintele Camerei Deputaților este de părere că rezultatul obținut de Partidul Social Democrat este unul dezastruos.
Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidențiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce și în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare. Și atunci, și acum, s-au făcut doar analize județene, nimic la nivel național. Acum cred că e timpul să vedem unde am greșit cu adevărat la nivel central, să judecăm rațional și apoi să trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!”, a transmis Marcel Ciolacu.
Scorul lui Klaus Iohannis transformă Buzăul dintr-un județ tradițional roșu, în unul galben PNL, ceea ce reprezintă un moment istoric in democrația post- decembristă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ