Se completează fişele pentru liceu

0
41

Absolvenţii de gimnaziu care au susţinut examenul de Evaluare Naţională, completează zilele acestea, fişele cu opţiuni pentru admiterea la liceu. Repartizarea computerizată este programată pe 12 iulie. Tot atunci vor fi publicate listele, la avizierele școlilor, iar elevii vor afla la ce liceu şi la ce profil au intrat.
În perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a alături de părinţi, şi asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Verificarea de către părinţi şi elevi a fişelor, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute pentru perioada 4-8 iulie. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie. Admiterea la liceu se realizează pe baza notelor de Evaluarea Națională și mediilor din clasele V-VIII.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean îi îndeamnă pe copii să completeze cât mai multe opţiuni, pentru a evita situaţiile neplăcute, înregistrate în anii anteriori, când unii elevi, cu medii mari, au ratat intrarea la un liceu bun, pentru că nu au fost bine consiliaţi.
Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care contează în proporție de 80 la sută şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, ce are o pondere de 20 la sută. În judeţul Buzău, competiţia pentru locurile la liceele de top se anunţă una foarte dură, având în vedere notele mari obţinute la Evaluarea Naţională. Conform ierarhiei absolvenţilor în vederea admiterii la liceu, 7 elevi au reuşit performanţa de a avea media 10, iar alţi trei vor intra la liceu cu media 9,99.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ