SE CUMPĂRĂ VECHIME ÎN MUNCĂ! 481 de ani, solicitați de peste 200 de buzoieni

0
122

Sute de buzoieni care nu au suficienti ani de vechime pentru a încasa pensia de la stat, si-o cumpără. Legea dată în urmă cu aproape un an permite plata retroactivă a asigurărilor sociale. Termenul limită este 27 aprilie, iar până acum peste 200 de buzoieni au cumpărat vechime, în total fiind solicitati 481 de ani de muncă.
Legea a fost dată pe vremea guvernării Cioloș și permite plata retroactivă a asigurărilor sociale. Se pot cumpăra cel mult cinci ani vechime pentru care se plătesc 16 mii de lei. Plata retroactivă a contribuției se poate face pentru orice tip de pensie: limită de vârstă, anticipată, anticipată parțial sau pensie de invaliditate. Termenul limită până la care se poate beneficia de această lege este 27 aprilie.
Casa Judeţeană de Pensii Buzău a încasat până acum aproape 1,3 milioane de lei de la 222 de persoane care, în ultimele cinci luni, şi-au cumpărat vechime în muncă pentru a putea ieşi la pensie. Unii buzoieni au plătit integral suma datorată statului pentru a putea ieşi la pensie, alţii în rate. În total, au fost cumpărați 481 de ani de vechime în muncă.
Numărul celor care ajung la Casa de Pensii pentru a plăti astfel încât să fie siguri că vor primi pensie, creşte de la zi la zi. Pentru că termenul până la care mai pot solicita cumpărarea anilor de vechime este 27 aprilie, reprezentanții instituției se așteaptă la o creștere a numărului de solicitări pe ultima sută de metri.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ