SE DECLANȘEAZĂ GREVA GENERALĂ

0
56

CNSLR Frăția anunță că a demarat procedurile pentru declanșarea grevei generale. Sindicaliștii se tem că salariile vor scădea de anul viitor atât la stat, cât și la privat. Principalul motiv de nemulțumire este trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce va duce, conform CNSLR Frăția, la scăderea tuturor salariilor şi pierderea unor locuri de muncă. La nivelul județului Buzău, aproximativ 18 mii de persoane pot participa la greva generală.

CNSLR Frăţia a anunţat că începe demersurile pentru declanşarea grevei generale. Confederaţia sindicală reprezintă interesele angajaţilor din domenii diverse, de la sănătate la comunicaţii, transporturi şi industria lemnului. Sindicaliştii se tem că salariile vor scădea de anul viitor atât la stat, cât şi la privat.

Sindicaliștii sunt de părere că nici angajații din sistemul bugetar nu vor avea de câștigat în urma modificiărilor propuse de Guvern. Sindicaliştii susțin că trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va duce la imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale care generează lipsa unei protecţii reale ale angajaţilor şi la întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale.

CNSLR Frăţia spune că a decis începerea procedurilor pentru declanşarea grevei generale după mai multe discuții purtate la nivel central, la finele săptămânii trecute. În prezent, se strâng semnături de la membrii sindicatului, termenul limită fiind 17 noiembrie. Greva generală va fi declanşată în sectoarele sănătate, învăţământ, administraţie publică şi asistenţă socială, energie, petrol şi gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, agricultură.

După strângerea semnăturilor salariaților, liderii sindicali vor stabili data declanșării grevei generale. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ