SE DESCHIDE „CASA VERGU-MĂNĂILĂ”

0
117

Muzeul Județean Buzău anunță deschiderea expoziției de bază din cadrul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Casa Vergu Mănăilă” începând de miercuri. Timp de 10 ani sediul colecției de etnografie, cunoscut buzoienilor sub denumirea de Casa Vergu Mănăilă, a fost supus unor ample acțiuni de igienizare și intervenții reparatorii atât la nivelul spațiilor expoziționale, cât și în zona depozitelor pentru patrimoniul cultural național mobil. Conducerea Muzeului Judeţean precizează într-un comunicat de presă că patrimoniul etnografic este pus în valoare printr-un nou concept.
„Conceptul noii expoziții de bază valorifică nu numai patrimoniul etnografic specific secolelor XVIII – XIX din zona Buzăului, ci și imobilul care găzduiește expoziția. Acest lucru este posibil prin echiparea tematică a camerelor clădirii, precum și prin amenajări muzeotehnice dedicate”, se arată în comunicatul de presă al Muzeului Judeţean.
Vizitarea expoziției de la „Casa Vergu Mănăilă”, se poate cu respectarea unor măsuri de securitate sanitară. Astfel, accesul va fi permis doar în grupuri de maxim 10 persoane, însă nu mai mult de 3 persoane într-o sală în același timp. Vor putea fi utilizate echipamentele de tip touchscreen doar cu mănuși de unică folosință puse la dispoziție de către muzeu, sau vor fi manevrate de către personalul muzeului. Este obligatorie controlarea temperaturii de către personalul muzeului desemnat în acest sens. De asemenea este obligatorie utilizarea corespunzătoare a măștilor de protecție individuale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ