SE FAC PREGĂTIRI PENTRU IARNĂ

0
88

Buzoienii se pregătesc cu simț de raspundere pentru iarna ce va urma . Din luna mai de cand s-a dat startul depunerii cererilor pentru acordarea ajutoarelor de urgență, au fost depuse aproape 80 de solicitări. În urma verificărilor dosarelor, autoritățile din Palatul Comunal au fost de acord cu montarea centralelor în locuințele oamenilor.
În fiecare zi, buzoienii trec pragul Direcției de Asistență Socială pentru a se informa despre condițiile de acordare a cererilor pentru ajutorul financiar de urgență oferit de Primărie, cu scopul de a achiziționa o centrală termică. Alții mai hotărâți, au reușit deja să întocmească dosarele, iar alții au fost respinți pentru că nu îndeplineau cerința principală, și anume aceea de a avea un venit pe membru de familie de maximum 1. 263 de lei. Au fost și cazuri în care solicitanții nu îndeplineau acest criteriu, depășind maximul doar cu câțiva lei. În aceste condiții, municipalitatea a hotărât să schimbe criteriul privind cuantumul venitului maxim până la 1.600 de lei pe membru de familie.
Până în prezent au fost montate centrale termice de apartament în 5 locuințe. De regulă, familiile din municipiul Buzău care au solicitat ajutorul financiar al municipalității au vrut să se asigure că vor avea caldura în locuințe pe timp de iarnă, după ce au decis sa renunțe la serviciile Regiei Autonome Municipale.
Primăria a făcut și plățile către compania care a montat instalația în cele 5 locuințe, suma totala platită fiind de 34.000 de lei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ