SE GRĂBESC SĂ PLECE LA TRATAMENT

0
51

Un proiect de Hotărâre de Guvern aflat acum în dezbatere publică arată că în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, pentru anul 2018, este asigurat un număr de aproape 60.000 de locuri la tratament balnear. Așa se face că probabil, fie prin primsma acestui anunț, fie prin prisma obișnuinței, pensionarii buzoieni se grăbesc să plece la tratament. Cel puțin asta reiese și din datele Casei Județene de Pensii potrivit cărora, în numai două săptămâni de când au fost deschise ghișeele instituției, s-au înregistrat peste 600 de cereri depuse de vârstnicii din județ.

Reprezentanții Casei Județene de Pensii Buzău spun că există câteva perioade din an când se înregistrează un număr mare de persoane care vin să-și depună cererile pentru a beneficia de biletele de tratament.

În anul 2017, la nivelul județului Buzău au fost înregistrate 8.133 de cereri pentru bilete de tratament, iar 4.559 de persoane au beneficiat de acestea. Potrivit unui articol din proiectul de Hotărâre de Guvern supus recent dezbaterii publice, cel mult 15% , din numărul total de bilete de tratament oferite de stat în 2018, se acordă gratuit beneficiarilor de legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi beneficiarilor sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ