Se închide blocul operator din Spitalul Județean Buzău! Trei săli vor substitui blocul operator pe durata modernizărilor.

0
59

Operatiile cu grad ridicat de dificultate nu se vor mai face în Spitalul Judetean Buzău. Asta pentru ca blocul operator va intra intr-un amplu proces de modernizare. Astfel, la nivelul unitatii spitalicesti vor fi amenajate 3 sali de operatie in cazurile grave vor fi trimise la Bucuresti. Va fi o perioada dificila atat pentru medici cat si pentru pacienti.
Blocul operator din Spitalul Județean Buzău va fi închis. Managerul unității spitalicești a demarat deja procedurile de licitație pentru realizarea lucrărilor de modernizare a celor șapte săli de operație care compun secția. Investiția va fi una majoră, subliniază conducerea spitalului întrucît o dată cu reamenajarea blocului operator vor fi achiziționate și dotări de ultimă generație.
Modernizarea blocului operator pune în imposibilitate personalul medical de a mai efectua operații. Pentru a nu periclita viața pacienților și pentru a asigura un flux al actului medical, vor fi amenajate trei săli de operație care să țină locul blocului operator pe timpul în care va beneficia de lucrările de modernizare. În cele trei săli vor fi rezolvate doar operațiile cu un grav redus de dificultate, precizează managerul Spitalului Județean Buzău. Urgențele chirurgicale vor fi transferate către spitalele din Capitală.
Cele trei săli de operație care vor lua locul blocului operator vor fi amenajate în locul Secției de Chirurgie Platică a Spitalului Județean Buzău. Toate lucrările și procedurile vor fi realizate sub stricta supraveghere a inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Buzău.
Sălile de operație provizorii vor fi la rîndul lor special amenajate. Conform reprezentanților spitalului, se vor face lucrări de igienizare. Direcția de Sănătate Publică va fi instituția care va da avizul la final asupra funcționării lor dar numai după o înștiințare a forurilor de conducere de la București.
Prin telefon Carmen Scîntei, medic epidemiolog 06.30 – 07.30
După licitații termenul de finalizare al lucrărilor este de un an.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ