SE ÎNCHIDE CENTRUL DE PLASAMENT NR. 2

0
56

Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, își va înceta activitatea. Acesta devine prima unitate rezidențială de la nivelul județului Buzău care își inchide porțile. Pentru cei peste 50 de copii din cadrul centrului, Consiliul Județean Buzău va achiziționa patru apartamente, cu fonduri de la buget.
Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Buzău este unul dintre puținele centre de acest tip din țară, a căror activitate încetează . Soluția găsită de Consiliul Județean și DGASPC Buzău, în parteneriat cu Fundația Sera România, este aceea de a reintegra în familie cei peste 50 de copii, beneficiari ai măsurilor de protecție specială în cadrul CSC nr.2 Buzău sau aflați în evidența DGASPC Buzău, precum și prevenirea separării copilului de familie.

”Consiliul Județean Buzău a sprijinit întotdeauna serviciile sociale din județ, susținând și finanțând implementarea de proiecte, al căror scop să fie creșterea calității vieții persoanelor vulnerabile – copii, persoane cu dizabilități, vârstnici. Pe lângă atragerea de fonduri europene nerambursabile, Consiliul Județean Buzău contribuie și în mod direct, prin fonduri proprii, la dezvoltarea unor tipuri noi de servicii. Astfel, înțelegând nevoia copiilor de a se dezvolta într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, Consiliul Județean Buzău a finanțat achiziționarea a 4 apartamente în Municipiul Buzău pentru a finaliza într-un timp cât mai scurt procesul de închidere a Centrului de plasament.”,
a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
În același timp, pentru 24 de copii, pentru care reintegrarea în familie nu a fost posibilă, a fost propusă măsura plasamentului în apartamente de tip familial.
Valoarea estimată a proiectului este de 100.000 euro, din care un procent de 60% este asumat de Fundația SERA România, iar 40% de către Consiliul Județean Buzău

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ