Se înființează “Biroul de Parcări”! Taxatorii înlocuiți de aparate

0
764

Regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare în municipiul Buzău va fi completat cu un nou document ce cuprinde modificări aduse la modalitatea de taxare în parcările publice, amenajate cu precădere în zonele aglomerate. Primăria orașului își dorește un singur act care să reglementeze la nivel de municipiu tot ceea ce înseamnă parcare și în acest sens va lansa în dezbatere publică proiectul cu pricina.
Prin introducerea unor aparate de taxat, se vor elimina, spun reprezentanții primăriei, neplăcerile care apar între angajații care se ocupă de parcări și șoferi. Poliția Locală va fi cea care va aplica amenzi în cazul unui conducător auto indisciplinat care se sustage de la plata tichetului de parcare sau staționează peste timpul pentru care a plătit.
La nivelul primăriei va fi organizat “Biroul de parcări” iar șoferii își vor putea achita taxa chir și printr-un simplu SMS.
Pe acest sistem vor funcționa parcările din zonele aglomerate ale orașului dar și cele noi pe care primăria le va amenaja. Spre exemplu municipalitatea va introduce sistemul de abonamente pentru toți șoferii care în acest moment își parchează autoturismele de-a lungul Bulevardului Unirii. Nu vor fi singurele surprize pe care administrația publică locală le va prinde în regulament.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ