SE ÎNMULȚESC AFECȚIUNILE RESPIRATORII

0
79

Numărul afecțiunilor respiratorii crește de la o zi la alta. Direcția de Sănătate Publică centralizează zilnic datele de la unitățile de învățământ și de la medici, iar cifrele arată creșteri. Mii de buzoieni au fost diagnosticați cu infecții acute respiratorii, iar peste 60 au primit diagnosticul de gripă.
Graficul afecțiunilor respiratorii indică o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor față de săpătmâna anterioară. Direcția de Sănătate Publică primește zilnic de la unitățile de învățământ și de la medicii de familie situația privind numărul pacienților cu viroze, pneumonii sau gripă. Astfel într-o săptămână, la nivelul județului Buzău, peste trei mii de buzoieni au fost diagnosticați cu afecțiuni respiratorii, iar peste 60 au gripă.
Cazurile de gripă au fost confirmate și în cazul mai multor copii. Trei dintre micii pacienți au contractat virusul gripal chiar în timp ce erau internați în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean, unde erau tratați pentru alte afecțiuni.
Pentru a limita cât mai mult extinderea îmbolnăvirilor, la nivelul școlilor și grădinițelor se face un triaj epidemiologic zilnic. Copiii care prezintă simptome specifice afecțiunilor respiratorii sunt trimiși acasă, situație care, de multe ori, nemulțumește părinții.
Reprezentanții DSP spun că, în prezent, absenteismul în școli și grădinițe este destul de ridicat, mulți părinți s-au temut să-și mai aducă micuții la cursuri pentru că s-ar putea îmbolnăvi. Medicii epidemiologi speră ca, odată cu venirea vacanței, numărul îmbolnăvirilor să scadă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ