SE ÎNTINERESC TEII ÎN PARCUL CRÂNG

0
52

Autoritățile buzoiene au demarat o acțiune de întinerire și regenerare a pădurii Crâng. 24 de arbori uscați din specia tei urmează să fie doborâți, iar în locul acestora vor fi plantați unii mai tineri. De asemenea, vor fi plantaţi și stejari sau ulmi.
Conducerea Primăriei municipiului Buzău a demarat o acțiune de întinerire și regenerare a pădurii Crâng. Aceasta vine ca urmare a îmbătrânirii arborilor din parc, dar și din cauza bolilor care au afectat mai mulți copaci, putând pune în pericol buzoienii care se află la plimbare în Crâng.
Acțiunea va continua și cu alți arbori care s-au uscat în zona de parc public. Următorii pe listă sunt stejarii și ulmii, cei din urmă fiind afectați de ciuperca ulmului.
Pentru tăierea arborilor din parc s-au obținut o serie de documente necesare pentru realizarea acțiunii: aviz de la Direcția de Cultură, Culte și Patrimoniu, dar și un contract de prestări servicii cu Muzeul Județean pentru descărcare arheologică. Toată documentația necesară – avize și acorduri – a fost realizată și obținută pentru această acțiune.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ