SE LUCREAZĂ LA ELABORAREA CODULUI ADMINISTRATIV

0
25

Deputatul social democrat Sebastian Radu a participat la două ședințe ale Comsiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea Codului administrativ, ca membru supleant. La finalul discuțiilor, a fost stabilită foma finală a articolului care privește statutul prefectului. Aceasta prevede ca cei care vor fi numiți prefecți să exercite funcții de demnitate publică.
În cele două ședințe ale Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului s-a lucrat la elaborarea Codului administrativ. La final, unele dintre articole au fost finalizate.
CARTON „A fost stabilită forma finală a articolului 76, care priveşte statutul prefectului. Cei care vor fi numiţi prefecţi vor exercita funcţii de demnitate publică. Această modificare este necesară deoarece prin statutul de funcţionar public pe care îl au în acest moment nu pot îndeplini mandatul pe care îl primesc la numire, anume implementarea programului guvernamental la nivel local”.
De asemenea, Sebastian Radu, care este şi secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a Camerei Deputaţilor, vorbeşte şi despre un articol care priveşte finanţarea, de către autorităţile locale, a proiectelor comune cu autorităţi din ţările în care se află români.
„În vederea unei mai bune susţineri a legăturii ro¬mânilor cu ţara lor, s-a dezbătut oportunitatea acordării dreptului autorităţilor locale să finanţeze proiecte comune cu autorităţi din afara României unde există comunităţi româneşti. Este un mijloc de a facilita acestora accesul la informaţii şi programe care îi privesc, de a consolida legăturile pe care le au cu România. Doresc să remarc şi faptul că, din ce am observat, lucrările comisiei comune decurg în spiritul dezbaterilor constructive, cu propuneri pertinente de a îmbunătăţi legislaţia din domeniul administraţiei publice centrale şi locale şi sunt convins că, la final, vom avea un Cod administrativ modern, apli¬cabil, care va duce la o mai bună funcţionare a statului”.
Lucrările comisiei speciale comune au început în luna aprilie. În cadrul acesteia au fost invitați să își prezinte punctele de vedere și să propună recomandări primari, consilieri județeni, reprezentanți ai Agenției Naționale a Funcționarilor Publici sau ai Agenției Naționale de Integritate.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ