SE LUCREAZĂ LA PASAJUL DE PE UNIRII

0
213

Au început lucrările de amenajare a pasajului subteran de pe Bulevardul Unirii, din zona Catedralei Sfântul Sava. Obiectivul va avea, după reabilitare un aspect modern, cu cupole din sticlă, pentru a nu incomoda alte obiective din vecinătate. Reprezentanţii primăriei speră ca până la primăvară, pasajul să poată fi dat în folosinţă.
La aproape doi ani de când una din gurile pasajului subteran de pe Bulevardul Unirii a fost decopertată, în zonă, au apărut primele echipe de municitori. Săptămâna aceasta, firma de construcţii care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea pasajului a început lucrările în zonă. Muncitorii au început cu spargerea plăcilor de beton care acoperă căile de acces de pe ambele părţi ale bulevardului, iar în paralel se lucrează la igienizarea subsolului unde au fost găsite mormane de gunoaie.
Cele două intrări în pasaj vor fi acoperite cu structuri din metal şi sticlă după modelul gurilor de metrou. Astfel Catedrala Sfântul Sava nu va avea de suferit din punct de vedere estetic, iar locuitorii din zonă, vor avea aceeaşi vizibilitate.
Ulterior, constructorul va trece la amenajările din subteran. Chiar dacă se apropie iarna, muncitorii vor putea lucra în pasaj unde temperaturile nu sunt foarte mici, astfel că reprezentanţii Primăriei muncipiului Buzău consideră că pasajul va putea fi dat în folosinţă în primăvara anului viitor. După reabilitare, pasajul pietonal din zona Catedralei Sfântul Sava nu va fi prevăzut, conform proiectului iniţial cu spaţii comerciale. Nu este exclusă, însă amenajarea unor mici cafenele, ori fastfood-uri
Pasajul din faţa Catedralei Sfântul Sava a fost construit în anii `80 şi avea rolul de a fluidiza traficul pietonal în zonă, fără să fi fost vreodată perfect funcţional. La începutul anilor 2000, odată cu reluarea lucrărilor de reamenajare, la cele două capete au fost ridicate nişte construcţii cu destinaţie de spaţiu comercial. Iniţiativa nu a fost pe placul riveranilor, care au cerut şi au obţinut după câţiva ani de procese, demolarea schelelor. În anul 2010, au fost acoperite gurile pasajului, peste care a fost turnat asfalt.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ