SE MENŢINE STAREA DE ALERTĂ

0
47

torităţile menţin starea de alertă, ca urmare a avertizărilor meteo. Ieri, conducerea Prefecturii judeţului Buzău a dispus activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. Comitetele locale pentru situații de urgență, au obligația să asigure serviciul de permanență, să monitorizeze permanent și să raporteze evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice din zona lor de competență și, dacă este cazul, să intervină.
Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a participat duminică dimineață la o videoconferință convocată de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, ca urmare a avertizării meteo cod portocaliu de ploi abundente emisă de Administrația Națională de Meteorologie și valabilă în intervalul 8 iulie, ora 16.00 – 10 iulie, ora 21.00 pentru 18 județe ale țării, inclusiv județul Buzău. În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organizată după încheierea videoconferinței, prefectul Carmen Ichim a propus activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău, ora 16.00, până la expirarea codului portocaliu, propunere aprobată de către membrii CJSU Buzău.

„Avertizarea meteo a fost transmisă de către ISU Buzău comitetelor locale pentru situații de urgență, care au obligația să asigure serviciul de permanență în acest interval, să monitorizeze permanent și să raporteze evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice din zona lor de competență și, dacă este cazul, să intervină cu forțele umane și mijloacele tehnice la dispoziția serviciilor voluntare pentru situații de urgență până la sosirea echipelor profesioniste ale ISU Buzău”, a precizat Instituţia Prefectului, într-un comunicat de presă.
Conform Prefecturii, până astăzi nu s-au înregistrat probleme grave pe teritorilul judeţului. Singurele, intervenţii au fost, duminică dimineaţă, cele ale echipelor de la Electrica din cauza unor avarii la rețelele din localitățile Beceni și Mărgăritești care au rămas nealimentate parțial cu energie. Au fost afectați 479 de abonați din cele 2 comune. Situația a fost remediată în jurul prânzului.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ