SE MODERNIZEAZĂ STAŢIILE DE AUTOBUZE

0
229

Panouri digitale, stații smart de autobuze și refacerea principalelor artere ale orașului, sunt unele din principalele proiecte ale municipialității pentru următorii doi ani. Finanțarea vine atât din atragerea fondurilor europene cât și din bugetul local.
În municipiul Buzău sunt montate patru panouri digitale, unul în fața Gării, unul în fața Primăriei, în zona parcului Crâng şi în stația de autobuz de la Bazar. Panourile digitale au fost aduse la Buzău după ce primarul Constantin Toma le-a văzut în cadrul unei o expoziții la Tel Aviv, în Israel. Prețul unui panou este în jur de 5 000 de euro, iar primarul intenționează să mai achiziționeze încă 41, în perioada următoare. Cei care doresc informații privind transportul în comun din municipiu, mersul trenurilor, evenimente culturale și sportive pot accesa unul dintre aceste panouri digitale.
De asemenea, 81 de stații de autobuz vor fi modernizate. Acestea vor fi dotate cu camere de supraveghere și semnal wi-fi. Totodată, vor fi acoperite pentru a proteja călătorii de vremea ploioasă.
investițiile continuă și în infrastructura rutieră. Principalele străzi din Buzău , Strada Transilvaniei, Bulevardul Unirii și Aleea Industriilor, vor fi modernizate, după modelul Bulevardului Calea Eroilor.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ