SE MUTĂ COMPANIA DE APĂ

0
416

Compania de Apă își va muta sediul în fostul hotel Crâng. Deja câteva birouri cu angajați au fost transferate în locația de pe Spiru Haret, urmând ca, în câteva luni, întreg personalul societății să lucreze în noul sediu. Chiar dacă inițial s-a opus mutării Companiei de Apă, primarul Constantin Toma și actuala conducere a societății au ajuns la concluzia că este nevoie de un nou spațiu de lucru.
Compania de Apă Buzău îşi va muta sediul în fostul hotel Crâng. Clădirea a fost cumpărată în 2015 și a intrat într-un proces de reabilitare şi recompartimentare, pentru a putea găzdui birourile firmei care administrează reţelele de apă din judeţ. Pentru cumpărarea hotelului, a fost contractat un credit de 1,5 milioane de euro pentru a achita preţul negociat cu proprietarul imobilului, în timpul mandatului lui Ionel Tescaru. Odată cu venirea lui Constantin Toma la cârma Primăriei Buzău, acesta a anunțat că nu va accepta ca sediul Companiei de Apă să fie mutat pe Spiru Haret. Însă după preluarea conducerii societății de către Simona Săvulescu, s-a făcut o analiză a acestui proiect și s-a ajuns la concluzia că lucrările de recompartimentare a clădirii erau pe final, iar o sumă importantă de bani fusese investită în acest obiectiv.
În același timp, noua conducere a Companiei de Apă spune că se confruntă cu o lipsă de spații de lucru, iar în acest moment societatea nu dispune nici măcar de un birou pentru ședințe. În plus, sediul de pe Spiru Haret are avantajul că va găzdui dispeceratul care va controla problemele din întreg județul.
Cumpărarea clădirii de pe Spiru Haret, precum și renovarea și compartimentarea acesteia au condus la o investiție de 3 milioane de euro pentru hotelul care devine sediu administrativ al Companiei de Apă.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ