SE OPREŞTE APA ÎN CENTRU

0
39

Buzoienii din zona centrală a oraşului rămân, pentru o zi, fără apă la robinete. Sistarea alimentării cu apă este cauzată de intervenţii la reţeaua de alimentare afectată de probleme serioase, încă din luna decembrie a anului trecut. Pentru a nu-i afecta pe consumatori în perioada Sărbătorilor de iarnă, Compania de Apă a amânat lucrările până acum. Reparaţiile vor fi făcute, sâmbătă, iar apa va fi întreruptă timp de 12 ore.
Compania de Apă anunţă că în luna decembrie a anului trecut, s-au agravat o serie de probleme la rețeaua de alimentare cu apă din zona Tribunalului. Aceste probleme au fost ținute sub control pentru a nu crea disconfort în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Acum, însă este nevoie de o intervenţie pentru rezolvarea lor, iar furnizarea apei potabile va fi întreruptă.

„Intervenția este programată sâmbătă, 2 martie 2019, în intervalul 7.30 – 19.30 și vor fi afectate blocurile alimentate din PT 21 – Hasdeu (1, 2, 3, 4, 15, B3, Avicola, 3A, 3B, 3C, 1A, 1B), casele de pe străzile Tunel și Ostrovului și următoarele instituții și agenți economici: Liceul de Arte, Colegiul Economic, grădinițele de pe străzile Bistriței și T. Vladimirescu, DGASPC Buzău, Poșta veche, Piața B 90, Piața Centrală și Restaurantul Zorilor”, a transmis Compania de Apă.
Începând de vineri, 1 martie, după ora 14.00, angajaţii Companiei de Apă vor efectua lucrările pregătitoare, precum decopertarea parțială şi verificarea stării căminelor, în zonele respective fiind limitat traficul sub coordonarea Poliției. Compania de apă mai precizează că se vor face eforturi pentru a limita creșterea turbidității apei în zonele afectate, dar, deoarece prin blocarea vanelor de sens pe câteva circuite apa va circula în sens invers, riscul de apariție a turbidității nu poate fi eliminat. Reprezentanţii Companiei dau asigurări că vor monitoriza strict perioada în care apa va avea turbiditate și vor opera reduceri la facturi conform formulelor legale de calcul.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ