SE PREGĂTEŞTE VACCINAREA PROFESORILOR

0
53

După ce la începutul acestei săptămâni a fost demarată campania de vaccinare anti-Covid în rândul personalului medical din Buzău, o altă categorie profesională urmează să intre în programul de imunizare. Peste 6 000 de cadre didactice sunt aşteptate să îşi dea acordul pentru a putea fi vaccinate în cea de-a doua etapă a campaniei.
Insepectoratul Școlar Buzău trebuie să realizeze, în perioada imediat următoare, o situație a dascălilor care sunt dispuși să se vaccineze. Statistica trebuie predată până la jumătatea lunii ianuarie. Prin puterea propriului exemplu, şeful Inspectoratului Şcolar, se va vaccina anti-Covid în cel mai scurt timp.

Conform unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” în perioada 16 – 21 decembrie 2020, la nivel naţional, peste jumătate, dintre angajaţii din învăţământ nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19. Cei care decid să primească vaccinul gratuit, vor fi imunizaţi în a doua etapă, care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile respectiv, sfârșitul lunii martie. Vaccinarea profesorilor reprezintă un factor esenţial pentru ca școlile să poată fi redeschise.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ