SE PROMIT TABLETE PENTRU COPII

0
36

Chiar dacă preșcolarul sau elevul are dreptul la acces gratuit la platformele de învățare, biblioteci virtuale și la alte resurse de învățare digitale, și este obligat să participe la lecțiile predate pe platforme, mulți copii nu vor putea urma cursuri on-line . Conform Inspectoratului Școlar Județean, la Buzău, sunt așteptate aproape 7000 de tabele.
Mai sunt aproape două săptămâni până la începerea noului an şcolar , iar la Buzău mulţi elevi nu vor putea să desfășoare lecțiile on-line, dacă sunt nevoiți să rămână acasă, pentru că nu dispun de niciun dispozitiv care să le permită conectarea la platformele de învăţare . Inspectoratul Școlar Județean a trimis încă din luna mai, către Ministerul Edeucaţiei, situația copiilor aflați în acestă situaţie. Totodată , conducerea inspectoratului face un apel și la instituțiile locale abilitate pentru suport financiar.
Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar susține că timpul este prea scurt, iar licitațiile pentru furnizarea acestor device-uri nu s-au încheiat. La Buzău, vor fi copii care nu vor beneficia de o tabletă pentru a putea participa la lecții.
Guvernul a anunţat că va aloca 100 de milioane de euro pentru achiziția a 500.000 de tablete necesare în școli.

Sirbescu Iuliana/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ