SE REDESCHIDE ŞCOALA DE LA POŞTA CÂLNĂU

0
140

Deznodământ în scandalul şcolii de la Poşta Câlnău. Unitatea de învăţământ va fi deschisă, iar de luni, copiii pot reveni în clase. Decizia vine după ce un reprezentant al Ministerului Dezvoltării a fost în localitate, Iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a emis documentul care stă la baza recepției lucrărilor de reabilitare a clădirii, document din cauza căreia şcoala a rămas închisă.
Anunţul că Școala de la Poșta Câlnău va fi redeschidă a fost făcut, joi, de subprefectul Adina Moseanu, care a transmis un mesaj pe o pagină de socializare în care spune că s-a implicat direct în deblocarea situaţiei.
Am mers personal la Poșta Câlnău pentru a identifica soluțiile pentru redeschiderea unității școlare I-VIII „Constantin Ivănescu”, întrucât la începutul acestei săptămâni, elevii din Poșta Câlnău nu au putut reveni în bănci din cauza unor lucrări de construcție nerecepționate.
În calitate de subprefect al județului Buzău, astăzi, împreună cu reprezentantul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl. Paul Racoviță – inspector șef ISC și cu inspectorul șef județean al ISC Buzău, am mers la școală din Posta Câlnău și am reușit să deblocăm situația astfel încât, de săptămâna viitoare, elevii să meargă la școală în condiții de siguranță.”
Inspectoratul de Stat în Construcții a emis adeverinţa prin care se confirmă plata făcută de constructor către ISC. Astfel, documentul care stă la baza recepției a fost emis de îndată, urmând a fi primite avizele ISU și DSP.
Primarul comunei Poşta Câlnău, Sorin Munteanu a confirmat faptul că problema birocratică s-a rezolvat. El susţine că nu are nicio vină în cazul de faţă, taxa pentru recepţia lucrării de reabilitare a şcolii fiind achitată cu un an înainte şi că Inspectoratul de Stat în Construcţii ar fi întârziat recepţia.
Întreg scandalul de la La Poşta Câlnău s-a iscat luni, după ce elevii școlii din localitate nu au fost primiţi la cursuri. Școala a rămas cu lacătul pe ușă, iar copiii au învăţat săptămâna aceasta tot în sistem on-line, pentru că primăria nu a organizat recepția lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ