SE REDUCE BIROCRAȚIA LA C.J.

0
12

Dezvoltarea și implementarea unui sistem informatic integrat ce susține simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățenii Județului Buzău va fi posibilă, grație unui proiect cu fonduri europene, semnat recent la Consiliul Județean.
Conducerea Consiliului Județean Buzău, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul: „Planificare strategică, simplificare administrativă și optimizare a unor servicii pentru cetățeni, la nivelul județului Buzău”.Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020și are o valoare totală de peste 3,8 milioane de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni, de la data semnării contractului de finanțare și are drept scop simplificarea procedurilor administrative.
”Acest proiect este esențial pentru simplificarea procedurilor administrative dintre cetățeni și Consiliul Județean Buzău și pentru reducerea birocrației. De asemenea, Harta Inteligentă a Județului reprezintă o soluție informatică ce va permite accesarea tuturor informațiilor legate de investiții, infrastructură rutieră, obiective turistice etc. în timp real. Practic, toate aceste informații, actualizate la zi, vor fi la un click distanță de fiecare cetățean. Un alt aspect esențial este legat de elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului pentru perioada 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional 2021-2022. Beneficiile constau în creșterea eficienței utilizării resurselor financiare și implementarea cu succes a managementului bazat pe obiective și rezultate”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Obiectivul general al proiectului este acela de a implementa măsuri care vizează îmbunătățirea planificării strategice, susținerea de măsuri de simplificare, optimizarea proceselor orientate către cetățeni prin îmbunătățirea accesului online la serviciile gestionate de Consiliul Județean Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ