SE REFACE CENTURA DE EST? Se caută soluții la Guvern

0
89

Amenajarea centurii de est a municipiului Buzău ar putea fi repusă pe tapet cu ocazia unor discutii planificate să aibă loc la Ministerul Apelor si Pădurilor. Ministrul buzoian, Adriana Petcu vrea să-i aducă la aceeasi masă pe juristii Primăriei si ai Directiei Apelor, împreună cu experti în domeniu. Petcu vrea să se găsească o solutie in urma căreia cele două poduri de peste raul Buzău, cel de la Mărăcineni si cel de la Vadu Pasii să aibă o legătură rutieră directă.
Digul se află în patrimoniul public al statului, administrat de Direcţia Apelor Buzău–Ialomiţa, iar coronamentul digului constituie, pe circa trei kilometri lungime, între cele două poduri, infrastructură pentru şoseaua de centură de est a municipiului Buzău, care este în administrarea Primăriei. Municipalitatea nu asfaltează drumul de peste dig întrucât acesta nu-i aparţine şi nu primeşte acordul Ministerului Apelor, prin administratorul zonal al obiectivului, dat fiind că digul este fisurat şi trebuie mai întâi reparat.
Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană să lanseze, în anul 2007, proiectul de construire a unui drum ¬oco¬litor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lungime, pe Drumul Comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă în administrarea Companiei de Drumuri Naţionale.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ