SE REIA COMERȚUL CU PORCI

0
1027

Comerțul cu porci va fi reluat, pe raza județului Buzău. Aceștia se vor vinde în anumite condiții impuse de medicii veterinari, iar totul se va face pe baza unui formular de precomandă. În plus, în fiecare gospodărie nu trebuie să se crească mai mult de cinci porci.
Comerţul cu porci vii către exploataţiile nonprofesionale de pe teritoriul judeţului Buzău va fi condiţionat de existenţa formularului de precomandă. Este hotărârea luată de Centrul Local de Combatere a Bolilor. Acesta a mai decis ca în fiecare gospodărie să nu fie fi permisă creşterea a mai mult de 5 porci.
Existenţa formularului de precomandă va condiţiona în mod obligatoriu toate actele de comerţ până la ridicarea tuturor restricţiilor impuse de pesta porcină africană pe raza judeţului Buzău. În plus, în fiecare gospodărie nu va fi permisă creşterea a mai mult de 5 porci. Procedura de implementare a acestui formular va fi elaborată şi transmisă spre informare şi conformare tuturor medicilor veterinari de liberă practică împuterniciţi din judeţul Buzău, de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, prin decizie a directorului executiv.
Începând cu jumătatea lunii martie se vor iniţia acţiunile sanitar- veterinare specifice în vederea stingerii focarelor de pestă porcină africană din zona Vadu Paşii, precum şi ridicare măsurilor impuse în zonele cu restricţii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ