SE REIAU CURSURILE DE CALIFICARE

2
445

Odată cu sfârşitul stării de alertă, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău, va reorganiza structura cursurilor de formare, iar șomerii vor putea merge la aceste cursuri. În prezent cursurile de calificare şi recalificare sunt suspendate, deoarece ca structura de pregătire nu a permis organizarea de cursuri on-line, prezența fizică a cursanților.
Beta
Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, va relua activitatea de formare profesională începând cu jumătatea lunii iunie. Peste 1 700 de buzoieni, aflați în căutarea unui loc de muncă, au depus cereri pentru a beneficia de cursuri de pregătire profesională, atăt pentru centrul AJOFM din Buzău, dar și pentru centrele regionale, din țară.
Conducerea AJOFM Buzău, dă asigurări că se vor respecta regulile impuse de starea de alertă .
Posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice, specifice unei meserii, măresc șansele ocupării unui loc de muncă. Sute de buzoieni devin calificați după ce participă la aceste stagii de pregătire și, la scurt timp după absolvire, sunt deja angajați sau își deschid propia afacere.
Pentru perioada următoare, reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă și-au propus să organizeze cursuri de calificare pentru meseriile cele mai căutate pe piața muncii, la ora actuală. Totodată, sunt elaborate programe specifice de formare profesională pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu şanse reduse de integrare pe piaţa forţei de muncă : tineri, femei, romi, persoane cu dizabilităţi, şomeri de lungă durată, etc.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ