SE REPARĂ PODUL DE LA VADU PAȘII! În 2019 se finalizează lucrările

0
202

Din 2005, de la inundaţii, podul de la Vadu Pașii a fost închis definitiv traficului auto şi doar la picior a mai putut fi traversat întrucât experţii au considerat că podul lui Saligny nu mai poate suporta vehicule grele şi, la capete, au montat parapeţi de beton printre care se putea trece doar cu autoturisme. Cei mai afectaţi de restricţionarea traficului auto pe pod sunt cei peste 6 mii de sătenii care locuiesc în trei comune de pe malul stâng al râului Buzău. Oamenii care parcurg chiar şi 5 km pe jos, pentru a veni la pod, unde se află capătul liniei urbane de autobuz şi maxi-taxi au primit vestea cea bună .
Investiția pentru care Guvernul a alocat 8.000.000 de euro va fi finalizată în maxim 2 ani după ce expertul în construcții a găsit soluția tehnică potrivită.
Lucrările propriu zise ar fi programate să înceapă în vară, iar cel tâârziu în 2019 să fie redat circulației. După reabilitare, podul de la Vadu Pașii își va păstra și câeva din semnele care arată că obiectivul este un monument istoric.
Anghel Saligny a construit podul de la Vadu Paşii în 1886 pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.

Denisa IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ