SE RIDICĂ MAŞINILE

0
45

Începând de mâine poliţiştii locali vor demara acţiunea de ridicare a autovehiculelor şi remorcilor care staţionează neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Buzău. Măsura ridicării vehiculelor se aplică în cazuri precum: oprirea ori staţionarea în staţiile mijloacelor de transport public de persoane; în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue; pe treceri de pietoni, în zone rezidentiale şi pietonale; pe trotuare; pe drumurile publice cu o lăţime mai mica de 6 m. Tarifele pentru ridicare, transport şi depozitare, sunt în valoare de 600 lei. Dacă proprietarul se prezintă la autovehicul şi nu se mai efectuează transportul şi depozitarea se va achita doar suma de 300 lei, reprezentând deplasarea pentru ridicare.

EVAZIONIST ANCHETAT

Polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, au dispus recent, continuarea urmăririi penale faţă de un buzoian în vârstă de 50 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. În urma cercetărilor a rezultat faptul că acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, este bănuit că în perioada 2010 – 2012,  ar fi înregistrat în evidenţele contabile mai multe cheltuieli care nu ar fi fost efectuate în realitate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului cu suma de peste 825.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

PE LOCUL 5 LA ŞOMAJ

Datele Direcţiei Judeţene de Statistică Buzău arată că la nivelul lunii noiembrie 2017, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă a fost de 14.827 persoane, din care 5.729 femei. Totodată, rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii noiembrie  a fost de 8,5 %, mai mică cu 1,3 puncte procentuale faţă de noiembrie 2016. Într-un clasament descendent al judeţelor, în funcţie de nivelul atins de rata şomajului, judeţul Buzău se află pe locul 5, după judeţele Teleorman, Vaslui, Mehedinţi şi Dolj.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ