Se rupe PSD! Marcel Ciolacu se poziționează de partea primarului Toma Constantin

0
138

Sursa Marcel Ciolacu – Facebok
“Buzoienii au dreptul la apă ieftină și de bună calitate. Cât mai repede ! De aceea, am decis ca împreună cu parlamentarii PSD de Buzău să solicităm oficial o anchetă a Corpului de control al premierului la Compania de Apă Buzău.
Trebuie să vedem cu toții care sunt problemele reale și, mai ales, care sunt pașii legali care trebuie făcuți pentru rezolvarea neînțelegerilor dintre acționarul majoritar, respectiv Primăria Buzău, și actuala conducere a Companiei de Apă.”
Este punctul de vedere al președintelui PSD Marcel Ciolacu în scandalul dintre Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău și primarul Constantin Toma. Deputatul buzoian se poziționează în acest fel de partea edilului municipiului Buzău cel care a acuzat că nu este lăsat să își impună punctul de vedere la nivelul conducerii companiei în calitatea sa de acționar principal. Șeful de la Palat s-a declarat nemulțumit în nenumărate rînduri de faptul că directorul operatorului economic investește în confortul angajaților prin achiziționarea Hotelului Crîng în loc să se preocupe de calitatea apei și de rețelele de apă. Totodată primarul s-a arătat nemulțumit că Ionel Tescaru, sprijinit de președintele Petre Emanoil Neagu, îl împiedică să își numească membrii în consiliul de administrație și să facă schimbări la nivelul conducerii. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a mai declarat că se va implica în atragerea de fonduri europene pentru județul Buzău.
Sursa Marcel Ciolacu – Facebok
“În paralel, am avut discuții extrem de constructive cu ministrul Dezvoltării și cu ministrul Afacerilor Europene pentru a găsi soluțiile potrivite astfel încât să nu fim nevoiți să returnăm banii europeni deja folosiți de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău și, în același timp, să putem atrage noi fonduri atât de necesare pentru modernizarea rețelei de apă a județului nostru.
Am încredere că vom reuși acest lucru. Dar e nevoie de mai multă responsabilitate și de mai puțină polemică!”
La scurt timp a venit și punctul de vedere al Companiei de Apă .
Sursa Compania de Apă Buzău
“Compania de Apa S.A. Buzau sta la dispozitia oricarei forme legale de control, aceasta atitudine a Operatorului Regional buzoian fiind una permanenta. Opinia publica trebuie sa cunoasca faptul ca suntem controlati si auditati in mod uzual de la toate nivelurile de supraveghere a statului. Pentru noi, acest nou control este inca o ocazie de lamurire a lucrurilor. Ne aratam public toata disponibilitatea de a colabora cu organele abilitate. “
Primarul Constantin Toma a precizat recent că este sprijinit în demersul său de a schimba directorul Companiei de Apă de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Mesajul parlamentarului buzoian ar putea avea o dublă semnificație. Poate fi un averisment pe care i-l dă președintelui Petre Emanoil Neagu cel care se află de partea cealaltă a baricadei. Funcția de președinte a Consiliului Județean este una numită nu aleasă astfel încît la un moment dat ar putea fi schimbat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ