Se sabotează învăţământul dual? Inspectoratul Şcolar ameninţă cu sancţiuni

1
111

Învătământul profesional dual, sabotat chiar de reprezentanti din educatie. Semnalul de alarmă a fost tras chiar de sefa invatamantului buzoian, inspectorul Florina Stoian care a declarat în cadrul unei emisiuni la Tv Buzău că detine informatii conform cărora că în câteva unitati din judet, directorii care conduc in paralel o scoala si un liceu, ar refuza eliberarea fiselor speciale de inscriere in invatamantul dual.
Buzăul se numără printre puținele județe din țară care vrea să înființeze patru clase de învățământ profesional dual pentru anul școlar 2017-2018. Au fost încheiate parteneriate cu mari agenti economici din judet, care si-au manifestat interesul de a-i forma pe tineri. Ba mai mult sunt dispusi să ofere și burse pentru elevii care vor demonstra că sunt interesați să învețe o meserie. Astfel, Inspectoratul Școlar a aprobat peste o sută de locuri în unitățile de învățământ. Însă, proiectul se loveste de o primă problemă. În cadrul emisiunii ,,60 de minute,, inspectorul general, Florina Stoian a declarat că deține informatii potrivit cărora în anumite unități școlare, directorii ar refuza eliberarea fiselor speciale de inscriere a elevilor la clasele de învățământ profesional dual.
Florina Stoian, a mai spus că va declansa o anchetă. De asemenea părinţii pot sesiza orice abuz din partea unui director şi la un număr special, afisat pe site-ul inspectoratului școlar.
Peste 100 de elevi vor putea învăța o meserie de electrician exploatare joasă tensiune, sudor, operator la mașini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și strungar. Elevii claselor a IX vor beneficia pe lângă orele practice de curs și avantajul de a fi selectati si angajati, imediat după terminarea studiilor.
În contextul în care unii directori incearca să saboteze învăţămîntul dual Inspectoratul Şcolar a organizat un concurs cu premii pentru a-i stimula pe directorii din mediul rural să înscrie cât mai mulţi elevi în învățământul dual.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Doamna inspector general sa nu se mai lase atat de influentata de directorii care gasesc tot felul de acuze altora si lor doar scuze pentru ca nu isi fac clasele de ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ