SE SCHIMBĂ ANVELOPELE

0
93

Vremea rece începe să-și facă simțită prezența și, cu această ocazie, se deschide și sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii. Poliția Rutieră îi atenționează pe șoferi în acest sens, în vederea dotării autoturismelor adecvat perioadei, dar și a circulării prudente pe șosele.
Deși pentru moment drumurile din Buzău sunt uscate, începe sezonul rece, iarna lăsând să cadă deja primii fulgi în anumite zone ale României. Legea nu prevede o dată anume de dotare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă, acest lucru fiind mai degrabă impus de vremea de afară, însă Poliția vine cu unele precizări pentru șoferi.
Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare în 2011. Participanții la trafic sunt obligați să circule având anvelope de iarnă în cazul în care drumurile publice sunt acoperite cu gheață, zăpadă și polei. Acest tip de anvelope au inscripționat pe laterale literele M și S . În această categorie nu intră anvelopele „all seasons”.
În cazul în care șoferii circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei, fără anvelope de iarnă, riscă amenzi între 1.305 de lei și 2.900 de lei, iar ca măsură complementară se va reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare sau dovada înlocuitoare acestuia, fără drept de circulație.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ