Se solicită ajutoare guvernamentale

0
150

Drumurile distruse de alunecările de teren din ultima perioadă ar urma să fie reparate cu bani de la Guvern. Consiliul Judeţean şi Prefectura au solicitat finanţare pentru refacerea infrastructurii, din fonduri guvernamentale, printr-un proiect, recent elaborat şi transmis oficialilor de la Bucureşti
Autorităţile judeţene au solicitat alocarea unor sume din fonduri guvernamentale pentru refacerea infrastructurii, ce a fost grav afectată de calamităţile din ultima perioadă. În acest sens Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat un proiect de hotărâre, pentru a fi înainat la Bucureşti.
În urma ploilor abundente mai multe zone din judeţul Buzău au fost grav afectate. Cele mai însmnate pagube au fost înregistrate pe Drumul Judeţean 203 K, în zonele Mânzăleşti şi Lopătari. Acolo au fost realizate în regim de urgenţă, iar circulaţia rutieră a fost restabilită. E nevoie însă de lucrări ample de consolidare, pentru care este nevoie de fonduri considerabile. Pagubele totale ale calamităţilor din judeţ au fost evaluate de autorităţi, iar sumele necesare lucrărilor de reparaţii, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei, sunt aşteptate să vină de la Guvern. Dacă fondurile guvenamentale nu vor fi aprobate, Consiliul Judeţean va fi nevoit să acopere cheltuielile din fonduri proprii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ