Se solicită suplimentarea platformelor îngropate

0
18

Platformele sunt insuficiente și de capacitate mică
Toate toboganele de gunoi și ghenele blocurilor turn arondate primelor 10 platforme îngropate au fost desființate, au anunțat reprezentanții Primăriei Buzău. Măsura nu favorizează însă persoanele vârstice sau blocurile aflate la depărtare de noile platforme motiv pentru care administrația locală se gândește la suplimentarea lor.
Operatorul de salubritate nu va mai colecta deșeurile menajere sau cele reciclabile de la camera ghenei, au anunțat reprezentanții administrației publice locale. Asta pentru că au fost montate în vecinătatea blocurilor turn platforme îngropate de gunoi, potrivit reglementărilor de mediu. Amenajarea noilor spații pun probleme vârstnicilor care nu se pot deplasa, în special cei care locuiesc în blocuri aflate la depărtare de platforme.
O altă problemă sesizată este cea referitoare la dimensiunile mici ale platformelor îngropate. Pentru a amenaja noi spații de depozitare a deșeurilor, administrația locală va trebui să constate care este gradul de încărcare al platformelor.
Primăria Buzău a investit în amenajarea platformelor moderne de colectare selectivă iar programul va continua.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ