SE TEM DE GRIPĂ ȘI RĂCELI

0
88

Apar noi suspiciuni de gripă și la alte grădinițe din municipiul Buzău. Alte două unități de învățământ au raportat o scădere semnificativă a numărului de preșcolari în această perioadă. În acest context, triajele epidemiologice se înăspresc. Copiii care prezintă simptomele unei afecțiuni respiratorii nu sunt lăsați în colectivitatea școlară.
Suspiciunile de gripă se înmulțesc de la o zi la alta. După ce conducerea Grădiniței nr. 8 a anunțat existența gripei la șase copii, Direcţia de Sănătate Publică nu confirmă oficial cazurile, în lipsa unui test efectuat de laboratorul central de la Bucureşti. Diagnosticele au fost făcute în baza unor teste rapide, considerate orientative, în absenţa rezultatului de la Institutul Naţional. În aceste condiţii, DSP a declarat doar focar de infecţii respiratorii la Grădiniţa nr. 8.
În baza unor teste rapide au fost raportate alte cazuri de gripă şi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 din Buzău, dar și la Grădinița Bobocei, motiv pentru care mulţi părinţi nu şi-au mai adus copiii în unitate.
Având în vedere cazurile de gripă şi evoluţia afecţiunilor respiratorii, medicii şcolari şi medicii de familie au fost convocaţi într- o şedinţă de urgenţă, pentru a li se comunica planul privind prevenirea apariţiei unei epidemii. S-a dispus ca triajul epidemiologic săs e facă zilnic, în toate unităţile de învăţământ. Copiii depistaţi cu simptomele unei afecţiuni respiratorii nu mai trebuie lăsaţi în colectivitate. Mai mulţi medici s-au plâns că nu vor putea face faţă triajului epidemiologic, din cauza personalului redus. Responsabilii DSP le-au transmis să apeleze şi la cadrele didactice.
Până acum, autorităţile buzoiene au confirmat două cazuri de gripă, după analize efectuate la Bucureşti, iar alte 9 au fost diagnosticate clinic.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ