SE VA CIRCULA PE DOUĂ SENSURI LA SIRIU

0
225

Traficul reluat până la sfârşitul lunii
De mai bine de trei luni, circulația pe Drumul Naţional 10, în zona barajului Siriu, se desfășoară pe un singur fir. Din pricina timpilor lungi dintre semafoarele instalate, șoferii se simt în nesiguranță având în vedere că oricând un bolovan poate ajunge pe carosabil. Prefectul județului Buzău a mers la fața locului și a precizat că până la finalul lunii august circulația în acea zonă se va desfășura pe ambele sensuri.
Șoferii care traversează zona în care au avut loc căderile masive de bolovani în luna martie la Siriu, își riscă viața. Circulația se desfășoară pe un singur fir, dar având în vedere timpul foarte mare pe care conducătorii auto trebuie să îl petreacă în fața semafoarelor, în situația unei noi alunecări de teren, nu se pot feri de bolovani.
Ajuns la fața locului pentru a evalua situația, prefectul județului Buzău, Silviu Iordache, a declarat că în maxim trei săptămâni circulația în zona barajului de la Siriu se va desfășura pe două fire, dar vor mai exista și mici porțiuni unde vor fi instalate semafoare cu timpi scurți de așteptare.
Soluția găsită de autorități pentru rezolvarea situației de la Siriu este montarea unor plase și a unor parapeți.
În luna martie, circulația pe DN10 Buzău-Brașov, în zona lacului de acumulare Siriu, a fost întreruptă în urma unor căderi masive de bolovani. După mai multe zile, timp în care specialiștii au executat lucrări de degajare a drumului, circulația a fost reluată pe un singur fir, alternativ, prin semaforizare. Au trecut mai bine de trei luni de la acel moment, iar în acel punct se circulă în continuare pe un singur sens. Bolovanii au început din nou să cadă la finalul săptămânii trecute, dar drumarii au reușit să curețe drumul și să facă posibilă circulația pe un fir.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ