SECETA A FĂCUT RAVAGII ÎN JUDEȚ

0
31

Seceta a afectat producțiile agricole din acest an. Vara a fost una capricioasă și au existat localități buzoiene în care nu a plouat deloc din primăvară. Iar acest lucru se vede în producțiile obținute de fermieri. Un caz grav a fost cauzat de grindină, la Movila Banului, unde un fermier a înregistrat pierderi de 10 miliarde.
Efectele vremii capricioase din acest an se văd și în producțiile agricole obținute de fermierii din județul Buzău. Dacă anul trecut se lăudau cu producții record de grâu, rapiță sau porumb, anul acesta au mers mai mult în pierderi. Producțiile mici au fost cauzate de lipsa de precipitații. Chiar și în zonele cunoscute pentru cantitatea însemnată de ploi, anul acesta, vremea a fost secetoasă.
O situție gravă a fost înregistrată, anul acesta, în Movila Banului. Grindina a reușit să îi cauzeze unui fermier o pagubă de aproape 10 miliarde de lei vechi după ce i-a distrus cantități întregi de tomate, cultivate pentru industrializare.
Singurele vești mai optimiste vin dinspre zona viticolă. Nici aici producțiile nu sunt foarte mari în comparație cu anul precedent, însă producătorii vorbesc de o calitate a vinului superioară.
Fermierii care au suferit pierderi cauzate de capriciile vremii au posibilitate să solicite despăgubiri de la stat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ