Seceta a facut ravagii pe ogoare! Porumbul si Floarea-Soarelui, cele mai afectate culturi

0
129

Seceta a facut ravagii in judetul Buzau si inca de pe acum se anunta un an cu pierderi majore in agricultura. Soarele a parjolit hectare intregi iar fermierii se tem ca vor ajunge la sapa de lemn din cauza secetei cumplite care s-a abatu asupra judetului in ultima luna si jumatate. Reprezentantii Directiei Agricole au inceput sa contabilizeze pagubele iar primele concluzii arata ca porumbul si floarea soarelui au fost cele mai afectate culturi.
Culturi de legume, cereale ori plante de nutreț pentru animale, seceta nu a ținut cont de tipul plantației și a mușcat din toate. Câmpiile din județ sunt pârjolite iar pagubele provocate de soarele nemilos care aproape că a uscat culturile, încep să se vadă cu ochiul liber. Reprezentanții Direcției Agricole au demarat monitorizarea și contabilizarea pagubelor iar primele estimări arată că porumbul și floarea soarelui sunt culturile cu cel mai mare risc de a fi compromise iar zonele de cîmpie din zona Rîmnicului au fost cele mai afectate.
Desi la începutul campaniei agricole, specialiștii se așteptau la producții record pentru porumb și floarea soarelui în aceste momente pronosticul este rezervat
Vestea bună este ca anul acesta producția de grîu este una multumitoare și va face față cererii din industria de panificație.
Acum, reprezentanții Direcției Agricole sunt cu ochii pe culturile de viță de vie sau pomi fructiferi și le monitorizează întrucît sezonul culesului se apropie iar din județ au apărut deja informații că agricultorii se confruntă cu probleme.
Florin Zafiu
Laurențiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ