Seceta, un pas înaintea deșertificării

0
11

Verificări în teren pentru centralizarea pagubelor cauzate de secetă
Prefectul Daniel Țiclea, a convocat o ședință la care au fost invitați specialiști și primari din județul Buzău pentru a discuta pe tema secetei pedologice care s-a instalat în ultimele săptămâni. Fermierii prin intermediul autorităților locale vor trebui să întocmească urgent procese verbale de constatare a pagubelor generate de secetă în persepectiva în care Guvernul ar putea să acorde o serie de despăgubiri.
Ca urmare a secetei prelungite din ultima perioadă, Ministerul Agriculturii a aprobat un regulament privind constatarea și centralizarea pagubelor înregistrate astfel încât toți fermierii să se poată încadra în termene. Pentru a duce la bun sfârșit demersul, reprezentanții Prefecturii au informat primarii din județ depsre faptul că este urgent nevoie de centralizarea pagubelor din teren și întocmirea unor procese verbale.
Documenentele ar urma să fie centralizate astfel încât autoritățile centrale la un moment dat să poată acorda despăgubiri fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei.
De menționat că încă de la începutul săptămânii prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a dispus o serie de măsuri menite a veni în sprijinul agricultorilor buzoieni, afectați de fenomenul secetei pedologice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ