Ședința Companiei de Apă, “o bălăcăreală”! Petre Emanoil Neagu – “Consiliul Județean este o instituție serioasă, normal să ne retragem”

0
81

Gest fără precedent din partea unui acționar al Companiei de Apă în adunarea generală de ieri. Juristul Mirela Oprea, reprezentantul Consiliului Județean în AGA, a părăsit ședința. Din pricina scandalului ce părea să degenereze dar și ca urmare a faptului că președintele de ședință, în ciuda poziției formale pe care o avea, a refuzat să supună la vot o propunere venită din partea acționarului Consiliul Județean, al doilea ca importanță în adunarea generală, Mirela Oprea a părăsit sala de ședințe.
Astăzi, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a dat credit deciziei juristului Mirela Oprea de a părăsi sala de ședințe. AGA s-a transformat într-o bălăcăreală, a declarat preledintele consiliului.
Lucrurile au degenerat, a mai adăugat șeful executivului județean, motiv pentru care Consiliul Județean, prin reprezentantul instituției, nu mai putea da credit întîlnirii.
Ședința acționarilor Companiei de Apă Buzău s-a transformat într-o bălăcăreală. Timp de mai bine de două ore, primarul Constantin Toma pe deoparte, președintele de ședință Dumitru Cristea și directorul Companiei de Apă și-au aruncat cu acuze și jigniri, toate pe tonuri ridicate. Primul intrat în focul tragi-comediei, Dumitru Cristea, președintele care a refuzat supunerea la vot a unor propuneri venite din partea primarului de Buzău.
În hora scandalului s-a prins și Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă. Primarul Constantin Toma a propus ca acesta să fie dat afară din ședință și de aici a fost doar un pas pînă la o dispută tensionată.
Pe lîngă scandalul generalizat ședința AGA a mai punctat încă două premiere. Prezența primarului Constantin Toma în adunarea acționarilor și intrarea liberă pentru jurnaliști.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ