ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ LA CONSILIUL JUDEŢEAN

0
28

Consilierii judeţeni sunt convocaţi, vineri dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară, în care trebuie să decidă cu privire la anumite proiecte cu caracter urgent. Este vorba în special despre hotărâri cu în probleme economice şi de investiţii.
Membrii Consiliului Judeţean trebuie să se pronunţe vineri, într-o şedinţă extraordinară cu privire la utilizarea excedentului anual al bugetului propriu al judeţului Buzău rezultat la încheierea exerciţiului bugetar la 31 decembrie 2017. Acesta este unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Consilierilor li se va cere votul, însă şi pentru stabilirea sumelor de repartizat pe comune, oraşe şi municipii reprezentând sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Banii urmează să fie folosiţi pentru echilibrarea bugetelor locale pentru achitarea arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală în vederea întocmirii proiectelor de bugete locale pe anul 2019. Un alt proiect urgent ce va fi pus în discuţie la Consiliul Judeţean este cel pentru pentru aprobarea promovării proiectului „Dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău” în cadrul POR 2014-2020.
“Noul proiect este promovat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Prioritatea de Investiţii 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii şi are ca obiect continuarea achiziţionării de echipamente medicale pentru Ambulatoriul de Specialitate Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este propus partener în acest proiect cu Autoritatea Publică Judeţeană” se arată în expunerea de motive a proiectului.
În total şase proiecte de hotărâre cu character urgent se află pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, de vineri, a Consiliului Judeţean.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ