ŞEDINŢĂ PARLAMENTARĂ LA BUZĂU

0
128

Legi din domeniul agriculturii au fost dezbătute şi votate astăzi la Buzău. Comisia pentru agricultură, a Camerei Deputaţilor a părăsit pentru o zi clădirea Parlamentului pentru o şedinţă atipică, ţinută în Sala Mare a Consiliului Judeţean. Se poate spune că a fost o şedinţă cu public, interactivă, chiar pentru că, la lucrări au fost prezenţi numeroşi primari şi fermieri din judeţ. Aceştia au adus în atenţia deputaţilor din comisie, problemele actuale, dar şi cele mai vechi cu care se confruntă.
Mai mulţi primari şi fermieri din judeţul Buzău au avut, astăzi ocazia să urmărească pe viu desfăşurarea unei şedinţe a Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor. Mai mult, ei şi-au putut exprima opiniile şi a aduce în faţa parlamentarilor problemele legate de agricultură, ori fond funciar ce le îngreunează activitatea. Discuţiile nu s-au purtat la Parlament, ci la Buzău, unde a avut loc o şedinţă a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților. Iniţiativa acestei şedinţe atipice, desfăşurate în afara Palatului Parlamentului i-a aparţinut deputatului PSD de Buzău, Dănuţ Păle ce deţine funcţia de vicepreşedinte al comisiei.
Gazdă a colegilor săi din Comisia pentru agricultură, deputatul de Buzău, Dănuţ Păle nu a ascuns faptul că a avut emoţii, dar că astfel de şedinţe, în teritoriu trebuie organizate cât mai des.
Membrii comisiei pentru agricultură i-au ascultat pe primari şi fermieri, le-au răspuns şi chiar au luat notiţe pentru a le lua în calcul pe viitor.
Întâlnirea a avut loc, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi fiind acte normative importante, precum Proiectul pentru modificarea Legii privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice. La lucrările comisiei au participat invitați din Ministerul Agriculturii, şi agenţiile cu atribuţii în domeniu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ