ŞEDINŢE DE JUDECATĂ SUSPENDATE, LA TRIBUNAL

0
146

Judecătorii de la Tribunalul Buzău şi-au suspendat activitatea timp de o oră, în semn de protest faţă de anunţata modificare a legii cu privire la pensiile magistraţilor. Şedinţele de judecată vor fi, în continuare suspendate, zilnic, între orele 10 şi 11, până la data dezbaterii iniţiativei legislative în Parlamentul României.
Judecătorii Tribunalului Buzău au suspendat luni, dimineaţă şedinţele de judecată între orele 10 şi 11. Decizia de încetare temporară a a activităţii în sălile de judecată s-a luat ca urmare a propunerilor legislative cu privire la pensiile magistraţilor. Judecătorii sunt nemulţumiţi de eliminarea pensiilor de serviciu, la fel ca grefierii, care au protestat luna trecută, în faţa instanţelor şi parchetelor.
Pentru cetăţenii care sunt chemaţi la Tribunal pentru a fi prezenţi la şedinţele de judecată, protestul magistraţilor, presupune o amânare a orei la care ar fi trebuit să se preznte în faţa instanţei.
Măsura de suspendare a şedinţelor de judecată la Tribunalul Buzău, pentru o oră în fiecare zi, rămâne în vigoare până la data dezbaterii în Parlamentul României a iniţiativei legislative care reglementează pensiile de serviciu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ