ŞEFUL C.J. CONTRAATACĂ

0
71

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău reacţionează la acuzaţiile aduse de liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, potrivit cărora autorităţile buzoiene nu ar fi alocat bani pentru achiziţionarea de aparate de testare pentru coronavirus. Petre Emanoil Neagu îi acuză pe liberali de dezinformare şi explică modul în care Consiliul Judeţean a acţionat în această perioadă de criză.
Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean a transmis un comunicat de presă în care demontează acuzaţiile aduse de liderul deputaţilor liberali, Florin Roman cu privire la faptul că, la Buzău, autorităţile locale nu ar fi în stare să gestioneze situaţia creată de pandemia de coronavirus.

„În urmă cu 3 săptămâni, mi-am exprimat disponibilitatea de a achiziționa un aparat de testare PCR din fondurile Consiliului Județean Buzău. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Sănătății, am fost informați că Ministerul Sănătății va aloca suma de 300.000 lei Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru achiziția unui aparat de testare PCR. S-au făcut demersurile de către Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru ca acest aparat să poată fi folosit cât mai repede de către buzoieni, au fost realizate deja circuitele și componentele au început să ajungă. (…)În loc de a intra într-o luptă politică și a lua decizii doar pentru a ieși în față, am hotărât că este urgentă testarea cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Nu ne puteam permite să așteptăm ca aparatul PCR să ajungă la Buzău! Astfel, Consiliul Județean Buzău a comandat un număr de 4000 de teste rapide. Având în vedere opiniile diferite existente la nivelul Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Buzău, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a comunicat Spitalului Județean de Urgență că nu este de acord cu folosirea acestor teste.
Prin urmare, numărul testelor rapide destinate testării cadrelor medicale a fost redus la 1000. Medicii, în loc să fie sprijiniți de Ministerul Sănătății și de Guvernul României, au fost nevoiți să facă o declarație pe propria răspundere pentru a putea folosi testele rapide achiziționate de către Consiliul Județean Buzău!”, a precizat Petre Emanoil Neagu.
Şeful Consiliului Judeţean Buzău explică în comunicatul de presă că au fost alocaţi bani pentru achiziţia de materiale de protecţie, iar sumele vor fi suplimentate în cursul săptămânii viitoare.
„De la începutul pandemiei, Consiliul Județean Buzău a alocat 2.000.000 lei pentru a limita răspândirea acestui virus! Banii au fost folosiți pentru a achiziționa materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane, cizme și ochelari de protecție) pentru cei care se află în prima linie în această luptă, dar și pentru a suplimenta aparatura medicală atât de necesară în această perioadă (…) și materiale sanitare.
În ședința Consiliului Județean Buzău, care va avea loc săptămâna viitoare, vom aloca încă 2.000.000 lei comunităților locale din județul Buzău. Pentru că noi suntem alături și de ei în această luptă! Consiliul Județean Buzău nu a primit niciun sprijin financiar de la Guvernul României pentru a gestiona această criză a sănătății publice!”, se mai arată în comunicat.
În prezent, în județul Buzău lucrurile se află sub control, iar acest fapt se datorează tuturor eforturilor noastre, ale autorităților locale de a proteja atât personalul medical, cât și populația, precizează în încheiere Petre Emanoil Neagu.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ