ȘEFUL FISCULUI BUZOIAN SĂLTAT DE DIICOT! Informații secrete de la Cârcei pentru Lepădatu

0
736

Procurorii DIICOT Bucureşti alături de mascaţi şi poliţişti au descins astăzi pe raza municipiului Buzău în mai multe locaţii. Una dintre ele, sediul local al ANAF.
SURSA DIICOT
„La data de 10.08.2016 procurorii DIICOT Bucureşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat un număr de 3 percheziţii pe raza municipiului Buzău dintre care o percheziţie la sediul unei instituţii publice, într-o cauză vizând săvîrşirea infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi compromitere a intereselor justiţiei.”
Căutat a fost directorul instituţiei, Petruş Octavian Cîrcei. Conform procurorilor anti-mafia, acesta, cu bună ştiinţă, a pus la dispoziţia unor persoane cercetate penal date clasificate din ancheta ce îi viza direct.
SURSA DIICOT
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul Petruș Octavian Cârcei, director executiv în cadrul unei instituţii publice, a sprijinit cu intenţie doi făptuitori cercetaţi într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT – în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în dosarul menţionat şi tragerii la răspunderea penală, prin punerea la dispoziţia acestora de informaţii nepublice.”
În presa centrală au apărut informații că directorul Cîrcei, i-ar fi dat informațiile secrete omului de afaceri Costică Lepădatu şi lui Marius Graţian Gheorghiţă, fost consilier juridic la Casa de Vinuri Pietroasa, manager al uneia dintre societăţile lui Lepădatu. Cârcei le-ar fi spus acestora că anchetatorii au cerut de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, date despre societăţile comerciale la care aceştia erau asociaţi sau administratori.
Florin Zafiu,
Laurenţiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ