ȘEDINȚĂ DE BILANȚ LA ISU BUZĂU

0
304

Salvatorii ISU Buzău au participat la aproximativ 7000 de intervenții pe parcursul anului trecut. Personalul SMURD a intervenit la peste 5 mii dintre ele, în timp ce pompierii au acționat la 390 de incendii produse în locuinţe şi gospodării. Din cauza focului 8 persoane au decedat, iar 17 au fost rănite. În cadrul bilanţului, conducerea ISU Buzău a apreciat că în 2016 timpul de răspuns la intervenţii s-a încadrat în limitele prevăzute de lege. Pentru ca timpul de reacţie să scadă şi mai mult la nivelul judeţului se fac demersuri pentru înființarea a două noi subunități.
Liniștea în care se desfășura ședința a fost spartă de adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta l-a contrazis pe şeful de la Buzău și a anunțat că salvatorii ajung cu întîrziere la evenimente, iar activitatea trebuie îmbunătățită.
La finalul bilanţului, oficialul IGSU a punctat necesitatea înființării de noi puncte de lucru.
Invitatul de la București a anunțat și că ISU Buzău va beneficia de noi dotări tehnice, dar şi de suplimentarea personalului. În garajul pompierilor va ajunge o auto-macara pentru lucru la înălţime, dotări pentru activităţile de căutare-salvare, dar și o autospecială dotată astfel încât să răspundă concomitent la trei tipuri de dezastre.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ