SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE LIBERALI

0
47

Ministerul Educaţiei va concedia peste 4.300 de angajaţi din învăţământ, pentru că nu are suficienţi bani ca să plătească salariile pe care Guvernul le-a mărit la începutul anului acesta. Cel puțin așa susţine preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu. Parlamentarul a solicitat primului ministru să blocheze aplicarea acestui ordin care ar conduce la o disponibilizare în masă în unitățile de învățământ.
Semnal de alarmă tras de președintele Partidului Național Liberal Buzău, Cristi Romanescu. Parlamentarul spune că Ministerul Educației va concedia peste 4.300 de angajați din învățământ pentru că nu are suficienți bani pentru plata salariilor, pe care Guvernul le-a mărit la începutul acestui an. Deputatul buzoian, care este membru al Comisiei parlamentare pentru învăţă¬mânt, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, este de părere că:
,,Ministerul Educaţiei a găsit soluţia greşită pentru salariile mărite ale angajaţilor din învăţământ după ce, în ianuarie şi martie, Guvernul le-a majorat cu circa 25%, iar acum trebuie să dea afară oameni. Astfel, angajaţi ai şcolilor din toate judeţele şi din Bucureşti vor rămâne pe drumuri, iar elevii vor rămâne fără profesori, paznici sau femei de serviciu”
Cristi Romanescu, alături de colegi de-ai săi, au făcut demersuri și au solicitat primului ministru să blocheze aplicarea ordinului Ministerului Educației, care ar conduce la concedieri în masă în sistemul de învățământ.
,,S-a solicitat primului ministru Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.300 de angajaţi din învăţământ. Dar de luni, 1 octombrie, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi. Este vorba atât personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic. Grav este că Ministerul Educaţiei Naţionale nici măcar nu a consultat federaţiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condiţiile în care legislaţia în vigoare îl obligă pe acesta să pună în discuţia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. În august, Ministerul Educaţiei a spus că nu taie posturi. Dar se pare că a fost doar o minciună pentru a aplana scandalul ¬ma¬nualelor greşite? Ordinul prin care sunt concediaţi peste 4.000 de profesori a fost semnat de fostul ¬mi¬nistru Valentin Popa. Cert este că, în acest moment, tot mai multe şcoli au ¬pri¬mit somaţii de la Inspectoratele şcolare, să reducă imediat numărul de posturi de profesori şi perso¬nal auxiliar din şcoli. Câte astfel lovituri trebuie să mai primească şcoala românească din partea acestui guvern incompetent? Politicile imprevizibile ale actualilor guvernanţi, total decuplaţi de la orice fel de reguli, împing ţara pe marginea prăpastiei”( sursa: comunicat de presă deputat deputat Cristi Romanescu)

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ