SEMNE BUNE PE PIAȚA MUNCII

0
42

Semne bune pe piața muncii din Buzău. Anul trecut , rata șomajului înregistrată în județ a fost la un nivel extrem de scăzut față de anii anteriori, iar în 2019 specialiștii se așteptă la oferte din ce în ce mai bune din partea angajatorilor. În continuare, se menține criza de muncitori calificați.
Încă de anul trecut, piața muncii din Buzău a început să dea semne de revigorare, iar oferta locurilor de muncă a fost din ce în ce mai bogată. În același timp, și numărul șomerilor a scăzut de la o lună la alta și astfel s-a ajuns la o rată a șomajului de 7 procente, o cifră extrem de mică în comparație cu anii precedenți.
În prezent, la nivelul județului sunt înregistrați peste 11 mii de șomeri. Dintre aceștia, puțin peste o mie, sunt persoane care au mai lucrat, iar acum își caută o altă slujbă. Diferența este reprezentată de beneficiarii venitului minimului garantat. Pentru această categorie este dificil de găsit un loc de muncă, mai ales că mulți provin din zone rurale îndepărtate, iar cele mai multe slujbe sunt în municipiul Buzău. În plus, asistații social sunt, de regulă, persoane care nu știu să scrie și să citească.
Zilnic, la nivelul județului Buzău sunt ofertate peste 300 de locuri de muncă. Acestora li se adaugă alte 300 de slujbe în străinătate. Însă angajatorii nu găsesc persoane calificate sau pe care să le califice pentru posturile disponibile.
Specialiștii estimează că, până la finalul anului 2019, rata șomajului în județul Buzău va scădea la 6,5%.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ