SEVIL SHAIDEHH, ÎN VIZITĂ LA BUZĂU! Primarii, îndemnați să se concentreze pe apă, canalizare şi drumuri

0
122

Buzăul a fost polul atenției, în acest sfârșit de săptămână. Municipiul a fost vizitat atât de premierul Sorin Grindeanu, cât și de vicepremierul Sevil Shaidehh, însoțită de buzoianca Adriana Petcu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. La Consiliul Județean au ajuns toți primarii din județ, care au fost îndemnați să depună cât mai multe proiecte menite să atragă fonduri europene prin Programul de Dezvoltare Locală. Aleșii au fost îndemnați să lase deoparte bazele sportive inutile și să se concentreze mai mult pe asfaltări sau canalizări.
Vicepremierul țării Sevil Shaidehh a apreciat că unele dintre proiectele întocmite de autoritățile locale nu își au utilitate, altele sunt declarate neeligibile și se pierd bani europeni. Dovadă este și trendul scăzut pe care îl urmează și județul Buzău la capitolul atragere de fonduri europene.
Întrebată cum vede rezolvarea conflictului iscat pe tema Companiei de Apă, Sevil Shaidehh a apreciat că indiferent de modul în care se va soluționa problema Companiei, atât Primăria Buzău, care este acționar majoritar, cât și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară trebuie să se concentreze pe programele finanțate prin fonduri europene.
Sevil Shaidehh a mai discutat la Buzău și despre Codul administrativ, care prevede, mai nou, introducerea, începând cu 1 ianuarie 2018, a unei modificări. Mai exact, impozitul pe venit va deveni sursă a bugetului local, iar finanţarea cheltuielilor de funcţionare a primăriilor se va realiza în funcţie de un standard de 750 de lei/ locuitor.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ