Sf.Sava de la Buzău, evocat de preotul Mihail Milea

0
110

Zilele personalităților buzoiene de ieri și de azi la Primăria Buzău
De mai bine de 5 ani, Primăria Buzău aduce în prim-plan personalitățile care și-au pus amprenta asupra comunității locale și nu numai. În luna aprilie a venit rândul de a fi evocat Sfântul Sava Gotul, unul dintre cei mai mari creștini din spațiul românesc care a fost înnecat în apele râului Buzău pentru că a refuzat să se lepede de religia creștină. Despre Sf.Mucenic Sava a vorbit preotul Mihail Milea, cel care în ultimii 30 de ani a depus un efort considerabil pentru promovarea lui.
Primăria Municipiului Buzău continuă suita de evenimente dedicate buzoienilor care au adus un aport comunității și care nu de puține ori au avut un impact major asupra întregii țări. În luna aprilie, administrația locală a ales să îl evoce pe Sf.Sava de la Buzău, cel care și-a jertfit viața în numele creștinătății.
Pentru a vorbi despre viața Sf.Sava Gotul a fost invitat părintele Mihail Milea, una dintre fețele bisericești care a contribuit cel mai mult la promovarea cultului martirului. Înconjurat de zeci de buzoieni, părintele Milea a amintit despre tragicul sfârșit al Sf.Sava care s-a jertfit în numele creștintății la data de 12 aprilie, anul 372, în a cincea zi de Paște.
Părintele Mihail Milea a depus un efort considerabil pentru promovarea Sf.Sava de la Buzău, înființând Fundația Sf.Sava, ulterior alte câteva instituții sociale cu același nume.
Sfântul Mucenic Sava de la Buzău este prăznuit în fiecare an la data de 12 aprilie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ