SFÂRŞIT DE SEZON LA ICE MAGIC! Demonstraţie de gală a patinatoarei Amanda Stan, la final de stagiune

0
285

Patinatoarea canadiană cu origini buzoiene, Amanda Stan a încheiat sezonul de iarnă la patinoarul „Ice Magic” cu o demonstraţie de patinaj artistic. Tânăra a obţinut rezultate importante, iar visul ei este prezenţa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. Din părinţi români, sportiva născută în Canada reprezintă ţara noastră în competiţiile internaţionale.
Născută în anul 2001, Amanda provine dintr-o familie de români, stabilită în Canada. Mama sportivei i-a transmis fiicei sale visul de a deveni patinatoare, iar puştoaica a bifat la nici 16 ani primele performanţe internaţionale.
Tânăra provine dintr-o familie de sportivi, Amanda fiind nepoata profesorului buzoian Nicolae Dragu, una dintre personalităţile marcante ale sportului din judeţul nostru. Primii paşi pe gheaţă i-a făcut după ce a încercat să practice înotul.
Amanda Stan a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale, chiar dacă asta înseamnă că prezenţa sa şi a antrenorilor la fiecare întrecere trebuie susţinută din buzunarul propriu.
Visul Amandei îl reprezintă prezenţă la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, de la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Pentru a fi prezentă la Olimpiada de Iarnă, Stan trebuie să participe la o serie de întreceri internaţionale care să îi asigure punctajul necesar pentru îndeplinirea baremului olimpic.
Duminică, Amanda Stan a încheiat stagiunea de iarnă a patinoarului „Ice Magic” din Buzau cu o reprezentanţie care a stârnit ropote de aplauze.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ